De pedagogische BSO: Zo houden we het gezellig

Wanda Bijleveld: Oppassen, activiteiten én vrije tijd

Iedereen blij dankzij deze 10 regels

Met mijn BSO in Beijum wil ik een poging doen om kinderen gelukkig te laten zijn door mijn visie op opgroeien en leren uit te dragen en er voor ze te zijn. De kinderen verdienen een zekere mate van vrijheid.

Als eigenaar van Gastouderopvang BSO De Blije Egel zorg ik ervoor dat kinderen kunnen spelen en leren in een kleinschalige sfeer met een vertrouwd gezicht. Ik vind het belangrijk om uitdagende en ontspannen activiteiten te organiseren afgewisseld met vrije tijd.

Om er voor te zorgen dat iedereen blij is en dat we het allemaal gezellig hebben heb ik de 10 Blije Egel regels opgesteld.

BSO De Blije Egel: de pedagogische BSO!  Meld je hier aan→

Wanda Bijleveld.

grasspriet takje gras spriet groen blije egel bso

1

Wees lief voor de huisdieren. Je mag ze aaien en knuffelen, maar niet optillen en achterna lopen.

 

2

Iedereen is gelijk en uniek in zijn eigen zijn en verdient evenveel respect. We gaan elkaar niet overtreffen, doen of je beter/ sterker/ slimmer bent dan de ander.

3

Ons huis moet rust en gezelligheid geven. Als je druk wilt doen ga je lekker even buiten spelen.

4

We hebben allemaal recht op een eigen mening, je hoeft het niet eens te zijn met elkaar. Bij ruzie praten we het uit of lopen we even weg.

5

Buiten spelen is gezond en belangrijk voor je ontwikkeling. Je bent vrij om te spelen buiten maar dient altijd even te melden wat je gaat doen. Je blijft sowieso in de buurt van ons huis tenzij anders is afgesproken.

6

We praten op een respectvolle manier tegen elkaar. Er wordt dus niet geschreeuwd en gescholden.

7

Iedereen heeft het recht zich veilig te voelen. Pesten of op een andere manier iemand kwetsen is absoluut verboden!

8

Het samen eten is een rustmoment. Daarom blijft iedereen zitten op de stoel totdat iedereen het op heeft. Iedereen helpt een beetje mee met afruimen en afwassen. Voor het eten plassen en handen wassen.

9

Na een lange schooldag mag je natuurlijk wat voor jezelf doen. Tijdens een “time-out” doet iedereen iets voor zichzelf of speelt even gezellig met een ander.

10


Rust in huis is belangrijk.
Om die reden worden er geen andere kinderen zonder toestemming meegenomen in de tuin en in het huis.

Gastouderopvang BSO De Blije Egel